Garanties

Op deze pagina vindt u alle informatie omtrent de garantie op onze producten.

Laag Energieverbruik

Een LED-lamp verbruikt 5x tot 8x minder elektriciteit dan een gloeilamp of halogeenspot (30/50 watt) en ook ongeveer 2x minder dan de spaarlamp en TL lamp. Hierdoor kunt u op jaarbasis flinke bedragen besparen op uw steeds stijgende energienota.
Doorgaans verdient de investering zich terug tussen de 1 en 3 jaar (inclusief de plaatsingskost).

De gemiddelde levensduur van een LED-lamp is 50.000 branduren. Tegenwoordig zijn er zelfs LED-lampen die een levensduur hebben van 100.000 branduren. Omgerekend betekent dat, bij een gebruik van 4 uur per dag, een LED-lamp gemiddeld 50 jaar meegaat. Ter vergelijking: een gloeilamp heeft een levensduur van 1.000 branduren en een spaarlamp van 6.000 branduren.

De LED-lamp is een zeer energiezuinige lamp, verbruikt maar liefst 90% minder energie dan een gewone gloeilamp en gaat ruim 50 keer langer mee. Bovendien hoeft een LED-lamp, in tegenstelling tot de spaarlamp niet bij het chemisch afval, maar kunnen gewoon in de prullenbak. Het energieverbruik in de wereld neemt alsmaar toe, met bijbehorende klimaatveranderingen.

De warmteontwikkeling bij een LED-lamp is veel lager dan een bij standaard lamp.
De gebruikte energie om een gloeilamp te laten branden wordt voor ongeveer 90% omgezet in warmte. Bij LED-lampen word slechts 10% van de gebruikte energie omgezet in warmte en u kunt ze dan ook allen tijde aanraken zonder de handen te verbranden. Doordat er geen warmteontwikkeling is, is het een zeer efficiënte, volwassen- en kindvriendelijke verlichting.

Een LED-lamp heeft geen opwarmtijd nodig, zoals dat bij een spaarlamp of TL-lamp het geval is.

Betaalbaarheid van de LED-lamp zit hem in het feit dat het product in aanschaf duurder is, maar de besparing op de energienota maakt deze aanschaf meer dan de moeite waard. Eén LED-spot die 10 uur per dag brandt bespaart jaarlijks gemiddeld 150 kWh, dit komt momenteel overeen met €27,- op jaarbasis. Met de besparing op uw energienota, heeft u deze lamp in binnen de 6 maand terugverdiend, terwijl u de komende 15 jaar geen nieuwe lamp hoeft te kopen en de besparing op uw energienota jaarlijks stijgt.